назад към останалите статии

хидромасаж

Хидромасаж, Хидротерапия, Воден масаж

Отпуснете се и се насладете на здравословния ефект на вихровия масаж

Историята на хидромасажа, както го познаваме днес, води началото си през 60-те години на 20-ти век. Модерните технологии правят достъпна полезната камбинация на масаж и вода директно в нашия дом. Да си върнем назад в Древна Гърция, където ползата от хидротерапията е често споменавана. Но римляните са тези, които по време на техните походи за покоряване на половината свят са въвели използването на лечебни бани. Техните обществени бани бързо са били признати като средство за отпускане, където горещата вода, студената вода и масажите са били високо оценявани и търсени от членовете на висшето общество. Съвременната наука признава всички полезни ефекти на хидромасажа и ги интегрира в много от лечебните методи, понастоящем предлагани в здравословните водни процедури. Както се подразбира, хидромасажът е взаимодействие на масаж и вода. Има много видове масажи, които се предлагат за задоволяване ва специфичните нужди във всеки дом. Важно е точно да дефинирате очакванията си и резултатите, които желаете да получите, когато избирате масажната система. Всеки човек е уникален, както и неговите нужди. Трябва да вземете предвид възрастта си, физическото си състояние и активностите си, за да определите коя масажна система ще е най-добра за вас.

Действие

Действието на системата джетове за хидромасаж е проста и ефикасна: през джетове, намиращи се във ваната, водата в нея се засмуква от водна помпа и се разпределя на няколко водни джета, инсталирани на стените на ваната. За определяне силата на джетовете се използва бутон за въздушен контрол, който смесва въздуха и водата, подавана на джетовете, като така създава по-енергичен и силен масаж. Водните джетове са стратегически разположени по стените на ваната, за да се получи по-обстоен и действен масаж на специфична част на тялото. Този масаж освобождава мускулите от ежедневното напрежение и спомага да се елиминират акумулираните токсини като млечна киселина и др. Той има също и възстановяващ ефект след интензивни тренировки, тежък физически труд или мускулни натоварвания и травми.

Локален масаж

Джетовете позволяват да се получи силен и дълбок масаж на специфична част от тялото ви.

Разнообразни видове масаж

На пазара се предлагат множество водни джетове, като всеки осъществява специфичен тип масаж. Вие ще определите какъв желаете според нуждите си.

  • Инсталация на вихрови джетове
  • Инсталация на вихрови микро-джетове
  • Инсталация на система от джетове за масаж на врата и гърба

назад към останалите статии